Montažne kuće

Niskoenergetske montažne kuće postavljaju se na građevinske terene, te je za njih moguće zatražiti izdavanje građevinske dozvole. Neke naše mobilne kuće posjeduju rješenje o tipskom projektu izdano od strane Ministarstva graditeljstva uređenja.

Specijalizirali smo se za projekte u turizmu gdje smo razvili nekoliko turističkih projekata koji se zasnivaju na kompletno gotovim projektima.

Naš tim planira, priprema dokumentaciju te Vas vodi kroz cijeli projekt, od ideje, izdavanja dozvola pa do postavljanja kuće na željenu lokaciju.

U suradnji sa našim partnerima možemo vam ponuditi izradu projekta „ključ u ruke“.

Projektiranje i dokumentacija

  • usluga izrade arhitektonskog i geodetskog projekta
  • usluga izrade troškovnika projekta
  • ishođenje građevinske dozvole
  • ishođenje uporabne dozvole

Gradnja

  • priprema zemljišta i izradu temelja
  • gradnja montažne kuće
  • izgradnja bazena
  • uređenje hirtikulture

   Prema Vašim željama tipski projekti mogu se prilagoditi, izmijeniti i dopuniti, a moguće su i promjene u izboru materijala.


NEŠTO VIŠE O NISKOENERGETSKIM MONTAŽNIM KUĆAMA

Niskoenergetska montažna kuća je energetski učinkovita kuća koja troši maksimalno 40kWh/m2 godišnje energije za grijanje. U Hrvatskoj se prilikom definiranja niskoenergetske kuće uzima vrijednost od 40kWh/m2 godišnje za grijanje prostorija. Zbog velikih razlika u nacionalnim standardima, niskoenergetska kuća napravljena po standardima jedne države ne mora biti niskoenergetska po standardima druge države. Cilj izgradnje niskoenergetskih kuća je optimizacija potrošnje energije i maksimalno korištenje dostupne energije.

Energetska učinkovitost niskoenergetske građevine temelji se na kvalitetnom sloju izolacije, kvalitetnim prozorima i vratima koji spriječavaju gubitak topline, sustavu strujanja zraka, koji uz prozračivanje osigurava i dodatno čuvanje energije, te u korištenju sunčeve energije.
Oko 70% sveukupne potrošnje energije se troši na zagrijavanje prostora, a niskoenergetska gradnja omogućava velike uštede energije, uz zanemariva dodatna ulaganja.